40.Gün Sabrı

17.09.2013 11:14

ALLAH ın izni ile bir hadise hakkında bilgi vermeyi uygun gördük ki aslında kişiye göre ayrı ayrı verilir lakin genel olarak olaydan kısaca bahseyleyelim ki sizler içinden kendiniz için olan kısmını alır geriye kalanı sizde olan bilgiler ile yoğurarak kullanırsınız ALLAH ın izni ile..

Şimdi bu durum iki şekilde kullanım için anlatılmaktadır.. Birincisi günah batağından çıkamayan arkadaşlar için diğeri ise herhangi bir konuda kendini değiştirmek yada geliştirmek isteyenler içindir..

Hani herkes azda olsa ucundan tatmıştır.. siz vaz geçersiniz lakin bir olaydan dolayı sürekli aklınız aynı olay ile meşgul olur ve sizi sürekli dürter.. ve bu dürtmeler sizi yorar ümitsiliğe düşürür.. ve vazgeçip eski halinize dönmenize neden olur..

AYNI GİRDAP GİBİ SÜREKLİ SİZİ YENİDEN DİBE ÇEKER.. SİZ ÇIKMAYA ÇALIŞIRSINIZ LAKİN TAM ÇIKTIM DERKEN YENİDEN DİBE ÇEKİLİRSİNİZ..

Sizlere bu olayın sadece bir yüzünü anlatacağım ki ne denir bilir isen gider.. bilmez isen kalır..
Olayın neden ve sebeplerini bilir iseniz atlatmak daha kolay..

ASIL OLAN BU SÖYLENMEZ VE KİŞİNİN KENDİSİNİN FARK ETMESİ BEKLENİR.. FARKINDALIĞI YAKALYIP BİLMESİ VE TADINI ALMASI İÇİN..

Konuya gelelim ALLAH ın izni ile,

Hep duymuşsunuzdur.. hani 30 gün oruç, 40 gün uzlete çekilmeler.. gibi durumları ve özellikle 40 gün olayını çok kez duyarsınız..

İnsan beyninde olan neronları az çok çoğunuz bilir.. bu neronlarda yazılımlar mevcuttur ki bu yazılımlar sizlerin alışkanlıklarınız elinizi kolunuzu kullanmanız gibi olaylara yardımcı olur.. Bilgi depoları gibidir.. Belli bir olayı işi bilgiyi kendi içinde yazılımını yazar..

Ve noktaya geldik.. bu neronlar 28 gün de yazılır.. 30 gün ideal olur ki 40 gün tamam eder..

Sizler 28 günden fazla yada daha uzun zaman diliminde bir günahı yada bir işi yaptığınızda bu iş neronlara yazılır kaydedilir ve artık sizin bir alışkanlığınız olur..

Mesela her gün aynı saatte bir şeyi yapar iseniz.. 30 gün sonra istemesiz olarak o işi yapmaya gittiğinizi fark edersiniz.. Bu eğitimi kişi çocukluğunda alır ve yürüme konuşma gibi bir çok eğitimi bu sırada öğrenir.. gerekli yazılımları yazar..

Hani denir ya HEMEN TEVBE EDİN DİYE.. TEVBEYİ ERTELEMEYİN DİYE.. İŞTE ERTLER İSEN BU OLUR Kİ Bu sözün arkasında yatan nedenlerden biride budur.. Şimdi diyelim ki siz istemeden bu işleri ettiniz ve artık neron sisteminiz istemediğiniz şekilde yazıldı ve kurtulamıyorsunuz..

BU ARADA İBLİS DE VESVESE İLE BU NERONLARI YAZMAYA ÇALIŞIR Kİ KARŞI GELEMEZ İSEN YAZILIR..

Şimdi nasıl kurtuluruza gelelim.. Kurtuluşta aynı olayın ilk yazılışı gibidir..ilk olarak şu ayeti ezberleyin..

“Şeytân seni bir vesvese ile dürtecek olursa Allah'a sığın doğrusu O; Semi', Alîm olanın kendisidir.”
Neron sistemi siz onu yeniden yazmaya çalıştığınızda bunu kolay kabul etmeyecektir ve şeytan yazılımın bozulmaması için size müdahele edecektir.. aklınıza yapmak istemediğiniz işler geldikçe bu ayeti söyleyin ve deyin ki ALLAH ım hakkı ile bilip gözeten sensin kovulmuş şeytanlardan sana sığındım..

Ve 40 gün boyunca bu işi yapmamak için azmeden çabalayın.. Nede olsa ALLAH derki Kur-an da İnsan için çabasından başka bir iş yoktur..

Çabalayın ve sabredin ALLAH kendi rızası için sabredenler ile beraber dir..

40 gün sonrasında artık düşüncelerinizi kontrol edebildiğinizi ve bu istemediğiniz kötü işten kurtulduğunuzu görceceksinizdir..

Genel olarak anlatım için bu kadarı yeterlidir ALLAH ın izni ile..
İşte sizler bir işe tevbe etmeyip devam edince bu iş sizi sarar ve artık sizin bir parçanız olur..

Ne diyor Tek Hükm Sahibi Olan ALLAH,
7 — Nefse ve onu düzenleyene,
8 — Sonra da ona; hem kötülüğü hem de takvayı ilham edene,
9 — Onu arıtan, gerçekten felaha ermiştir,
10 — Ve onu örtüp kirleten ise muhakkak ziyana uğra¬mıştır.

Kamarun (Şaman Simyacı)