Düşündürücü kısa sözler

02.10.2013 14:18


Senin aklında oluşan, senin mantık alanının kendi kurugusudur.. Benim dediğim değildir.. Beni anlaman için tüm yaşamımı yaşaman gerekir ki bu haddi zatında imkansızdır.. Kısaca beni anlamaya çalışabilirsin ve lakin anlayamazsın..

Dünya hayatı çocukluk çağı gibidir, Ahiret ise olgunluk çağı.. Dikkat et..! Çocuk ne yaptı ise olgunluk çağında onu yani kendi elleri ile sunduğunu bulur..

İnanmayan kişilerin bir Müslümanın canını ALLAH ın neden, ne zaman niçin aldığını sormalarına gerek yoktur bu onların anlayamayacağı bir alış veriştir.. Hani duyarsınız kimileri der ki: ALLAH bir yerde ki müslüman çocuğun öldürülmesine yada fakir açlıktan ölen bir Afrikalıya neden yardım etmiyor..? Ölen kişi Müslüman değil ise bu bizi ilgilendiren mesele değildir.. ALLAH diler affeder diler cezalandırır.. Yok eğer Müslüman ise onun yanıtınıda ALLAH vermiştir zaten.. ALLAH ince hesap edendir.. Kişileri rastgele var etmez rastgelede yerleştirmez.. Kişiler kendilerine verilene göre var olurlar..

Buyur oku..

111 — Muhakkak ki Allah, mü'minlerin mallarını ve canlarını, karşılığı cennet olmak üzere satın almıştır. On­lar, Allah yolunda savaşırlar; öldürürler ve öldürülürler. Tevrât'da, İncil'de ve Kur'an'da kendi üzerine hak bir va-addir. Kim Allah'tan daha çok ahdini yerine getirebilir? Öyleyse yaptığınız alış-verişe sevinin. En büyük kurtuluş işte budur.

Düşünmeden derler ki: ALLAH neden günah işleyenlere izin vermektedir..? Neden müdahele etmemektedir..?
Eğer ALLAH günah işleyenin cezasını hemen verse idi o zaman yer yüzünde kimse kalırmıydı..?

NE KADAR AZ DÜŞÜNÜYORLAR..

61 — Şayet Allah, zulümlerinden dolayı insanları yakalayacak olsaydı; yeryüzünde bir tek canlı bırakmaz­dı. Fakat onları belli bir müddete kadar te'hir eder. Müd­detleri dolunca onu ne bir an geciktirebilirler, ne de bir an öne alabilirler.

Ve yine düşünmeden derler ki: ALLAH neden Cehennemi var etti neden herkesi Cennete koymuyor..? Yada Cehennemlikleri neden yok etmiyor ve niçin onların yaşamasına izin veriyor..?

Eğer Cehennem olmasa idi yada herkes Cennete konsa idi o zaman günah işlemekten ne alıkoyardı azgın olanı ve azgınlığında daha da ileri gitmezmiydi.. Ne de olsa yok olacağım dilediğimi yaparım demezmiydi o kişi..? O vakit Dünyada düzen mi kalırdı..?

ALLAH ince hesap edendir.. Bilendir.. Herşeye egemen olan, var eden. ve varlığı sürdüren ALLAH mı daha iyi bilir yoksa var edilmiş beyninle kendi aklınca fikir yürüten sen mi..?

120 — Günâhın açığını da, gizlisini de bırakın. Çün­kü günah kazananlar, kazanmakta oldukları yüzünden cezalandırılacaklardır.

İnsanların bazısı İnsan üstü güçlere sahip değildir.. Durum asıl olarak şuna benzemektedir..ki zaten İnsan üstü gücü olan İnsan olmaz ve kelime başlı başına mantıksızdır ki tabir amaçlı dendiğini göz önünde bulundurur isek..

O vakit durum İnsanların çoğunun İnsana ait vasıflardan ve taşıdığı güç ile İlimden habersiz olmasındandır..

Kısaca bazısı İnsan üstü değil çoğusu İnsan altıdır.. Sapkınlıkta Hayvandan daha aşağı olanlardan İnsan seviyesine giden bu yolculukta yerini belirle...

Gerçeği içinden başka bir yerde arama.. Kalbini aç ve sadece düşün..
Düşün..! Belkide tek yapman gereken budur..Düşünmek ve Akletmek

Kendini gerçekten yönetebiliyormusun..?

Gereksiz Düşüncelerden kurtul.. Düşünmeden önce Düşünmemeyi öğren..
Kalbini aç ve Ruhunu kullan..
Olması gerektiği gibi olsun işler..
Bedenin seni değil, Sen bedenini yönet..

Ruhunu kullan ve Unutma ki Kapı Sensin

(Kapıyı göremez isen kendine ayna olacak birini bul ve aynadan yansıyana bak)

İki kişiden birisinin aptallaşması, diğerinin akıllandığı yada ilimce geliştiğine delil değildir.. İlimlerde ilerleyemeyenler bu nedenle diğerlerini aptallaştırmayı seçer ki kendisi ilimde ilerlemiş gözüksün..

Yok dostum yok..!! Boşuna arama başka yol yok.. Kendine ve kendin gibi olanların yollarına yasalarına uyar isen, önünde sonunda üzülür pişman olursun.. O vakit neden hala sağa sola bakar yol arar durursun ki..!! Gel çıkdığın yola geri, başına gelmeyen kalmadı O yoldan çıkdığından beri..

Ya Tüm Bildiklerin ve Sana Anlatılanlar bir yalandan bir aldatmacadan ibaret ise.. Ya Tüm bildiklerinin yalan olduğunu öğrenseydin ne yapardın..?

Gerçeğimi arıyorsun..?

O vakit ilk yapman gereken, söylenmiş yalanları bulmak olmalıdır ki yoksa bir yalana inanmış olabilirsin..!

Bilincin 1 santimse 5 santimi göremessin..

Ne kadar garip..! İnsanlara aşktan bahsedince bülbül kesildiler.. Aşkı gördüler, bildilerde.. Aşkı yaratanı neden görmediler, bilemediler.. Aşık olduğunu övüp, yerlere göklere sığıdıramaz iken onu yaratanı neden unuttun ki.. Oysa, aşkı da aşık olduğunuda O yaratmadı mı..?

Yazıyı yazan hayalinde olanı yazar.. Bu nedenle okurken yazanı değil de o yazıdaki hayali gör. İşte o zaman okumayı öğrenmiş olursun.

İçki içenleri görmezmisin...Kimi içer alim olur, kimi içer zalim olur. Kimi içer... küfürbaz olur, kimi içer aşkı dokur. kimi içer sapık olur, kimi içer ağlar durur. Kimi içer aklın yitirir, kimi içer utanmasın yitirir.

İyice anla, iyice işit..! İşte, dünyada böyledir. Çok sert bir içki gibidir. Öldüğünde ayılacaksın... Aynı çok içtiğin içkinin etkisi ile sabah ayıldığın gibi.. Aman diyeyim dostum aman..! Ayıldığında pişman olsanda ne fayda o nedenle ayılmadan pişman olki fayda bulasın..!

İşte dünyadan el etek çekenlerde böyledir.. Onlar bir gerçeği farketmiştir..

Sarhoş olanın aklı başında olana anlam verememesi normaldir.. Tuhaf olan aklı başında olanın sarhoşa anlam vermeye çalışmasıdır.. ALLAH ın yasaları sizin bir hata yapıpta tüm yaşamınızı mahfetmemeniz içindir.. Yoksa ki size eziyet olsun diye değildir..

Çevrendeki objelere dokunduğunu düşünüyorsun..Bir daha düşün..? Gerçekte tek yaptığın onu itmek...

İnsan toprak gibidir..! Ona bir tohum eker ve ona bakarsanız karşılığını fazlası ile alırsınız. Bu nedenle, sevgi ekerseniz. Karşılığında fazlası ile sevgi görürsünüz… Üzüntü ekerseniz, karşılığında fazlası ile üzüntü görürsünüz… Dikkat edin, istediğinizi ekebilirsiniz ama bir gün gelecek o ektiğinizi biçmek zorunda kalacaksınız…

Varlıkların etkisi olur…göremiyorsan etkisine bak…

Akıllıların diyarında akıl satamazken, aklı yaratana akılmı satıyorsun..! Senin bu yaptığını çocuk bile yapmaz. Kendine gel..! Bahane uydurmak şeytan huyudur..!

Neyi bildiğimi merakmı ediyorsun..? Anlatayım: '' Bilmediğin dilde, bilmediğin bir kelime..! Bildiğin anlamların içinde, bilmediğin bir şekilde..! ''

Kim olduğun, yansıttığın renkle alakalı. Işığın rengi bir ve sabittir onu farklı şekilde yansıtan insanların kendisidir..! Bu nedenle kötülük, insanın kendi eliyle yaptığı bir şeydir... Bu sözü anlarsan o zaman yapman gerekeni anlamışsın demektir. Yok anlamadıysan o zaman ışığın suçu ne...

İnsalığın bildiklerinin gizli ilim sahiplerinin arkasında bıraktığı kırıntılardan ibaret olduğunu öğrendiğimde bir karınca kadardım... O kırıntı bana çok büyük bir şeymiş gibi gelmişti, çok büyük bir şey keşfettiğimi düşünmüştüm taki tabaktan yemek yiyen gizli ilim sahibini görünceye kadar...

İnsan dışarı bakmaya alışık olduğundan herşeyi dışarda arar...! Oysa herşey içerde başlar...

''KORKU'' Sadece bir kelime değilmi..? Kısacık bir kelime...! Ama bu kelime öyle bir şeyki; Bu güne kadar yaptığınız herşeyin kaynağı... Aslında korkunun çeşitli biçimleri yüzünden bir kölesiniz... İnsanı, köle yapan zincirler değildir. İnsanı köle yapan ''KORKU'' dur...

İnsanların, inanamamasının nedenlerinden biri korku ve sezgilerle başedememesidir. Bu insanlar, üstüne bir hayvan saldırdığında korkudan gözlerini kapatan kişiye benzer. Tamam, bu yaptığın olayı görmemeni sağlayacak. Ama, seni kurtaramayacak...!

Bahaneler, sebepler nedenler uydurma...! Gönülden teslim ol ve deki; ALLAH ım biz nefsimize zulmettik. Bahanem yok AFFET bizi..!

Yaptığın yada yapmadığın her eylem, bir neden ve sonuç saklar

Gerçekten dinlediğine eminmisin..? Belkide, karşındaki sana başka bir şey söylemeye çalışıyordur...

İnsanların çoğu çember üstünde yürüyen karınca gibi...! Hep ileri gittiğini sanıyor ama ne yazıkki tek yaptığı olduğu yerde dönüp durmak. Ancak şu varki karınca bunu asla anlayamayacak taki dışarı çıkıp kendini görünceye kadar...

Ne..! Sendemi müslümansın..? O zaman, ben neyim..?
Ne..! Gerçeğimi biliyorsun..? O zaman, benim bildiklerim ne..?

Gerçeğin yolunda, Düşman edinmeden ilerleyemezsiniz..!

Ben Sende bir düşünce, Sende bir sözüm...Bazen dudaklarından dökülürüm, bazen aklından geçerim. Oysa ben, bende bir hiçim.

Selam, Sevgi ve Saygılarımla Kamarun